Polityka prywatności

Polityka Ochrony prywatności

Niniejsza Polityka Ochrony Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez użytkowników w związku z korzystaniem ze sklepu internetowego www.sklep.lorigine.pl (dalej w treści „Sklep”, „Sklep internetowy”).

 

Administrator danych osobowych

Administratorem danych osobowych jest Change Look S.A. z siedzibą w Warszawie, ul. Wspólna 35 lok. 2, 00-519 Warszawa, zarejestrowana w rejestrze przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego, prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie, XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000559571, NIP 7010486605, kapitał zakładowy 105 000 (sto pięć tysięcy) złotych wpłacony w całości.

 

Przetwarzanie danych osobowych

Change Look S.A. z siedzibą w Warszawie w pełni respektuje prawo do prywatności i ochrony danych osobowych Użytkowników Sklepu internetowego.

Państwa dane osobowe są przetwarzane dla celów rejestracji, realizacji zamówień, dostarczenia zamówionych towarów, ich aktualizacji i informacji o statusie i terminie dostawy, płatności, komunikacji, rozpatrywania ewentualnych reklamacji i obsługi pozostałych procesów posprzedażowych, optymalizacji działania systemu oraz dostosowywania ofert do indywidualnych potrzeb.

W każdym przypadku podanie danych osobowych jest dobrowolne jednakże niezbędne dla dokonania i realizacji zamówienia.

Informujemy także, że przysługuje Państwu prawo do wglądu i poprawiania swoich danych osobowych. Zapewniamy wszystkim Użytkownikom Sklepu możliwość wglądu do swoich danych oraz ich poprawiania. Dane te mogą zostać w każdej chwili, na Państwa prośbę usunięte z serwera Sklepu internetowego. Dostęp i modyfikacja danych osobowych możliwe są po zalogowaniu do konta w Sklepie Internetowym.


W każdym przypadku pozyskiwanie i przetwarzanie danych osobowych ograniczamy do niezbędnego minimum w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Wszystkie uzyskiwane dane osobowe są chronione i wykorzystywane zgodnie z warunkami określonymi w ustawach: z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2016 poz. 922), z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. z 2013 poz. 1422) oraz w Rozporządzeniu Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz.1024).


Partnerzy

Podane przez Państwa dane osobowe składowane są na zabezpieczonym serwerze. Dane osobowe są przechowywane w zabezpieczonej i odpowiednio do tego przystosowanej bazie danych spełniającej wymogi prywatności i zalecenia Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych oraz wymogi przewidziane w ustawie o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz.U. z 2016 poz. 922). Oznacza to że, dane te są widoczne jedynie dla administratora danych osobowych i podmiotów przez niego upoważnionych.

Nie udostępniamy podanych przez Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, o ile nie jest to bezpośrednio potrzebne do zrealizowania zamówienia. Okolicznością, w której informacje zgromadzone w naszym systemie trafiają do innego podmiotu jest np. pakowanie zamówienia, dostarczenie przesyłki kurierem, wysyłanie. Wówczas przekazujemy, również za pomocą zaszyfrowanego połączenia, niezbędne dane teleadresowe.

Dane osobowe w żaden sposób nie są dostępne dla osób trzecich, odwiedzających Sklep internetowy.

Przekazanie danych osobowych władzy publicznej jest możliwe jeśli przepisy prawa krajowego lub prawa UE nakazują taki obowiązek ujawnienia.

 

Płatności elektroniczne

W przypadku płatności za pośrednictwem kart płatniczych obsługę Państwa Płatności wykonuje PayU S.A. z siedzibą w Poznaniu, ul. Grunwaldzka 182, 60 – 166 Poznań, zarejestrowana w rejestrze przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego, prowadzonego przez Sąd Rejonowy Poznań – Nowe Miast i Wilda w Poznaniu, VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000274399, NIP: 7792308495, REGON: 300523444 – operator serwisu płatności.pl. Państwa dane osobowe przechowywane są na zabezpieczonym serwerze, a sama transakcja przeprowadzana jest za pośrednictwem protokołu transmisji SSL (Secure Socket Layer), zapewniającego pełną poufność.



Pliki Cookies i inne techniki pasywne

Podczas poruszania się przez Państwo po Sklepie internetowym pewne anonimowe informacje mogą zostać zebrane w sposób pasywny (to znaczy bez ich aktywnego przekazania przez użytkownika). W tym przypadku mogą być stosowane różne technologie lub rozwiązania informatyczne takie jak pliki Cookies, znaczniki internetowe czy pliki „Web beacon”, oraz przez zbieranie danych nawigacyjnych (za pomocą plików rejestrów, rejestrów serwera czy mechanizmu „clickstream”). Przeglądarka internetowa automatycznie przekazuje do strony Sklepu internetowego pewne anonimowe informacje, takie jak adres URL strony, z której Użytkownik korzystał bezpośrednio wcześniej, adres IP, wersję przeglądarki internetowej zainstalowanej na komputerze lub urządzeniu końcowym Użytkownika. Strona Sklepu internetowego może także pobierać anonimowe informacje z komputera Użytkownika za pomocą plików cookies, znaczników internetowych lub plików „Web beacon”. W każdym momencie możecie Państwo zmienić ustawienia plików Cookies w przeglądarce, aby informowała, kiedy wysyłany jest plik cookies, lub aby odrzucała wszystkie pliki cookies.  Bez włączonej opcji obsługi plików cookies pewne funkcje Sklepu internetowego mogą nie działać lub nie działać prawidłowo.

Dane zbierane anonimowo wykorzystywane są w celu zapewnienia Państwu lepszej obsługi, dostosowania Sklepu internetowego do Państwa potrzeb, optymalizacji szybkości dostępu, kompilowania i analizy danych statystycznych i potrzeb korzystających, administrowania stroną i jej doskonalenia. Zebrane informacje nie są łączone z danymi osobowymi.  


Logi systemowe/Dane techniczne

W celach statystycznych zbierane są także informacje o wykorzystaniu Sklepu internetowego przez Użytkowników posługując się logami systemowymi naszych serwerów. Zbierane są m.in. następujące informacje: data połączenia, adres IP, URL odwiedzanej strony, rodzaj systemu operacyjnego, rodzaj przeglądarki. Posługujemy się tymi danymi, aby dostosowywać nasz system do Państwa wymogów.

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl